HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ YOK SAYAN BÜROKRATİK OLİGARŞİYE HAYIR

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ YOK SAYAN KENDİ HUKUKUNU OLUŞTURAN
BÜROKRATİK OLİGARŞİYE HAYIR
 
DHMİ Genel Müdürlüğü, 1933’den 2005 yılına kadar aynı ücreti alan, aynı havalimanında çalışan, aynı hava sahasında aynı hava aracına aynı hizmeti veren, aynı okul mezunu Mühendis, Tekniker, Teknisyen unvanına sahip personeli uyguladığı yanlış personel politikaları ile 2 gruba ayırarak, Elektronik personeline yüksek orandan Elektrik personeline ise düşük orandan havacılık tazminatı ödemeye başladı. Burada tamamen keyfi olarak sadece elektronik personelinin seyrüsefer hizmeti verdiği şeklinde gerçekle bağdaşmayan, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) prensiplerine de aykırı olan mesnetsiz bir tutum sergilenmiştir.

Bu haksız, hukuksuz ve EUROCONTROL mevzuatına da aykırı olan ayrımcılığın giderilmesi için Havacılık Elektriği Teknik Elemanları Derneği (HAVELTED) tarafından 2013 yılında dava açılmış, Danıştay 2021 yılında verdiği karar ile bu hukuksuz uygulamaya dur demiştir.

DHMİ Genel Müdürlüğü 2021 Yılında verilmiş DANIŞTAY kararını UYGULAMAK YERİNE yok saymış, üstelik 2022 ve 2023 yıllarında Cumhurbaşkanlığının resmi yazı ile Danıştay kararı uygulansın talimatını da yerine getirmemiştir.

Yargı kararını ve yürütmenin talimatını uygulamayan, hukukun üstünlüğünü yok sayan, Kendi Hukukunu oluşturan DHMİ BÜROKRASİSİ, Danıştay kararını UYGULAMADIĞI her gün için HİZMET İHRACINDAN Ülkemize döviz kaynağının girmesini de engellemektedir.
 
Danıştay kararının uygulanmadığı her yıl, Türkiye'nin hizmet ihracatından elde edeceği milyonlarca EURO döviz geliri DHMİ BÜROKRASİSİNİN engellemeleri yüzünden kaybedilmektedir. Bu durum, ülkemizin havacılığın ekonomik potansiyelinden yeterince faydalanamadığımızı göstermektedir.

Öyle ki Türkiye; EUROCONTROLE üye 41 hizmet sağlayıcı içinde verdiği hizmet bakımından 2. Sırada yer almasına rağmen elde ettiği gelir bakımından 6. Sıradadır. Türkiye’nin verdiği hizmetin yarısı kadar hizmet veren ülkeler Türkiye’nin 2 katı gelir elde etmektedir.

DHMİ Genel Müdürlüğü acil olarak Danıştay kararı uygulamalı ve personel politikalarını gözden geçirerek hizmet ihracının önündeki engelleri kaldırmalıdır. Böylece ülkemize çok daha fazla döviz girmesi sağlanacak bu da cari açığın azalmasına, ekonomimizin güçlenmesine ve uluslararası rekabet gücümüzün artmasına katkı sağlayacaktır.
 
SAYGILARIMIZLA
HAVACILIK ELEKTRİĞİ TEKNİK ELEMANLARI DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU